-
 

 

Dalemans Brothers Creatieve Beeldarchiveringsproject Limburg.

 

>>>Fotogalerie<<<

 

 

 

De voor 2006 vooropgestelde aanleg van initieel bronmateriaal overtrof ruimschoots de verwachtingen.

De archivering en ontsluiting van een stuk Limburgs cultuurpatrimonium staan voorop bij de geplande activiteiten voor 2007.

 

De reeds vastgelegde ontsluitingsprojecten “Draaiboeken” februari Hasselt  en het Euregionale “Sprakeloos-Sprachlos” Urmond (NL) bieden alvast een preview van gedigitaliseerde pelliculefilms en ambiëren een ruim publiek te sensibiliseren voor teruggevonden Limburgs audiovisueel patrimonium.

N.a.v. het tentoonstellingsproject “Draaiboeken” in de Provinciale Hogeschool Limburg en de Provinciale Bibliotheek Limburg te Hasselt kregen we zeer positieve reacties in de pers.

O.a. de aandacht die “Het Belang van Limburg “aan ons project besteedde bleef niet onopgemerkt.Ook een interview op Radio 2 bereikte veel luisteraars.

Tientallen reacties van Limburgers  met oude pelliculefilms bereikten ons van binnen en buiten de provincie. Er bevonden zich boeiende vondsten tussen dit nieuwe bronmateriaal.Ook via andere media kreeg het project ruime aandacht.

 Recent sloten de gebroeders Dalemans een overeenkomst met het productiehuis “Woestijnvis”.
Selecties uit het aangroeiende “Dalemans Brothers Beeldarchief” zullen door “Woestijnvis” gebruikt worden voor het VRT-programma “Man Bijt Hond”.
Nieuwe montages van fragmenten uit oude Limburgse films zullen vanaf mei 2007 vertoond worden in de rubriek ”Vlaamse Filmpjes”.

TVL dat reeds enkele malen gebruik maakte van materiaal uit onze filmcollectie  ter illustratie van de journaaluitzendingen , gebruikt vanaf 19 maart regelmatig fragmenten uit ons groeiende  filmarchief .

Op 21 maart waren de gebroeders Dalemans de centrale gasten in Studio TVL  en gaven er een opgemerkt interview met toelichting bij het project  creatieve beeldarchivering Limburg.

Op 20 maart had gouverneur Stevaert als centrale gast in hetzelfde programma zeer lovende woorden voor het  baanbrekende werk  van Dalemans Brothers op vlak van audiovisueel patrimonium .Hij benadrukte tevens het belang van ons werk voor Limburg in de toekomst.   

 

  

 

 

D.BROS vzw STEUNT HET BUBA & BATMA-PROJECT IN INDIA.

 

Dit weeshuisproject in India, opgestart door Hetty Schiltmans uit Bree , werd verwoest tijdens de Tsunami van  december 2004.Momenteel bevindt het project zich in een wederopbouwfase.Vele Limburgers zamelden reeds geld in voor de heropbouw .Onder hen Kim Clijsters die ook meter is van het project.

Wij kennen Hetty persoonlijk al ruim 25 jaar.

D.Bros vzw wil dan ook graag o.a. via deze website goodwill ambassadeur voor Hetty Schiltmans’ lovenswaardige  initiatief zijn.

Dalemans Brothers vzw bereikt via  de eigen website en het Limburgs  Beeldarchiveringsproject   vele Limburgers.We hopen bezoekers van onze site dan ook te sensibiliseren voor het BUBA & BATMA-project. Voor meer info kan U  terecht  op www.decroon.be of www.bubabatma.org

.BUBA&BATMA verdient zeker  uw steun!